Mød designeren

Når dansk design og bæredygtig omtanke går hånd i hånd

Dansk design med bæredygtig siddekomfort

Den danske sofaserie med det internationale navn, London, er på vej ind i de danske stuer. Og den danske designer Stine Prang har god grund til at være stolt. Med London har hun nemlig skabt en enestående sofa inden for stilrent dansk design, som vi danskere holder så meget af, beklædt med bæredygtigt stof til gavn for miljøet.

Design bygget på erfaring

Stine Prang er en erfaren møbeldesigner, som er indehaver af designfirmaet, Stine Prang Design. I 2007 færdiggjorde hun sin designuddannelse på Danmarks Designskole og har siden arbejdet som både in house- og freelance designer for en række veletablerede møbelvirksomheder. I sit arbejde har Stine lagt tanker, streger og navn til såvel sofaer som spiseborde, skænke og reoler. Alt det, som gør det nemt at indrette en stue smagfuldt, enkelt og unikt.

Inspireret af natur og arkitektur

Når Stine Prang designer, henter hun typisk inspiration i naturen, arkitekturen og i den klassiske danske og nordiske indretnings- og møbeltradition. Den nye sofaserie her er ingen undtagelse. Sofaens ben er eksempelvis slanke og elegante. De rene, klare linjer giver sofaen et naturligt roligt og elegant udseende, der udstråler høj kvalitet. Men selvom Stine Prangs designstil kan betegnes som lys og luftig, er det aldrig på bekostning af funktionalitet og brugerens daglige behov for komfort.

”Brugerne og deres behov er altid i fokus, når jeg designer et nyt møbel. Det er vigtigt for mig at designe interessante, velproportionerede møbler, der giver mening for andre mennesker,” fortæller Stine Prang.

Design med mening

Mening er der masser af i den nye London-serie. Som noget nyt er Stine Prangs sofadesign nemlig beklædt med bæredygtigt stof, som er skabt af genanvendte plasticflasker. Det kan du læse mere om her.