London-serien indeholder 37 genavendte plastflasker pr. m2 stof

Nu kan du ligge på sofaen med god samvittighed

I en tid hvor miljøet får større og større bevågenhed, kan du nu også føre bæredygtigheden helt ind i din stue på en stilfuld og komfortabel måde. Stoffet til sofaserien London er fremstillet af fibre fra genanvendte plastflasker, og produktionen heraf er GRS-certificeret, ligesom at det anvendte træ er FSC-certificeret.

37 plastflasker pr. m2

Vi har alle set de grufulde billeder af plastic, som ligger og flyder i naturen og driver som store øer i verdenshavene. Disse billeder viser os vigtigheden af at indsamle og genanvende plastic. Stoffet, som Londonserien er beklædt med, indeholder hele 37 brugte plastflasker pr. løbende meter.Flaskerne er indsamlet i og omkring Kina og indleveret til bearbejdning og produktion af vores sofastof. Flaskerne rengøres, labels afmonteres og flaskerne mases og hakkes. Herefter omdannes de hakkede flasker til polyesterfibre, som anvendes til den tråd, sofastoffet væves af.

Produceret efter Global Recycle Standard

Selve fremstillingen af sofastoffet er GRS-Certificeret. GRS står for “Global Recycle Standard”; en international mærkning til sporing af tekstilmateriale, der indeholder 20 % eller mere genanvendt indhold i slutproduktet. Standarden indbefatter også miljømæssigt og socialt ansvar på fabrikkerne, der arbejder med genanvendelse af fibre. Dette dækker blandt andet spildevandssikring, restriktion på brug af kemi og retningslinjer for medarbejdernes sundhed og sikkerhed. Standarden tager således hensyn til hele kæden og omfatter produktion af sofastoffet fra råmateriale til det færdige produkt.

FSC-certificeret træ

Selve stellet til vores sofaer fremstilles af træ fra europæiske skove. Det betyder, at træet ikke skal transporteres unødigt langt for at komme frem til vores fabrik i Baltikum, hvor vi producerer sofaen, og videre til Thy og Ringsted, hvor vi har vores lagre.

Alt træ til sofaen er FSC-mærket, hvilket er din sikkerhed for ansvarlig skovhugst samt forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen i skove verden over – lige fra de tropiske regnskove til de svenske nåleskove. FSC varetager både miljø, mennesker og økonomiske forhold.

Pakningsfilm af genbrugsmaterialer

Den plastfolie, som sofaen er pakket i under transporten til dit hjem, er ligeledes lavet af genbrugsmaterialer. Vi opfordrer til, at du selv bortskaffer emballagen miljømæssigt forsvarligt.

London er mest bæredygtig

Det er ikke tilfældigt, at vores nye sofaserie er opkaldt efter den engelske metropol. Ifølge rapporten Sustainable Cities Index er London, som er en af verdens mest populære byer for turister og beboere, i 2020 også verdens mest bæredygtige by. Vurderingen sker på baggrund af:Mennesker (levestandard og sundhed m.fl.), Planet (transport, CO2-emission, luftforurening etc.) og Profit (værdi af fast ejendom og virksomhedsdrift).

På udkig efter andre kvalitetssofaer?

Se vores store udvalg og gode priser