Lækre sofaer - her er nogle af dem

Hvis du er i markedet efter en sofa, har du nok opdaget, at der er nærmest et uendeligt udvalg, når man kigger på tværs af forhandlere. Dermed kan noget af det sværeste ved at købe en ny sofa være at vælge, hvilken sofa der er den rette for dig.

Se alle vores lækre sofaer her.

Man skal ikke bare tage stilling til designet og typen af sofa, men også ting som materialer, størrelse, kvalitet, leveringstider, priser og meget mere. Det kan være en ren jungle, som vi her hos sofa.dk prøver at gøre mindre kompliceret.

Som en del af det initiativ, har vi i denne artikel samlet et bredt udvalg af lækre sofaer - og tro os, når vi siger, at der er rigeligt at vælge imellem. Se selv udvalget nedenfor.

Den (måske) bedste sofa hedder New York

Der kan være mange ting, der kan definere den bedste sofa; det kan være materialevalget, kvaliteten, designet, siddekomforten og meget andet. Men her i denne artikel, lader vi kunderne bestemme, hvilken sofa der er den bedste.

Det gør vi ved at finde den bedst sælgende sofa i vores sortiment; og det er i skrivende stund vores New York model. Det er en flydersofa, som både er dyb og har det her meget ikoniske lounge-look, som er meget populært i dag. Det er samtidig en af vores billigere sofaer, men det betyder naturligvis ikke, at vi går på kompromis med kvaliteten.

New York opbygges via moduler, og du bestemmer derfor selv, hvordan den skal opbygges. Dermed er du ikke fastlåst til, at du kun kan få chaiselong i den ene side, eller at du ikke kan få den som hjørnesofa. Du skal blot købe de enkelte moduler, og så sammensætter du helt selv din sofa, når modulerne bliver leveret.

Få høj komfort og skarp indretning med en let sofa

En sofa som New York-modellen kan hurtigt komme til at fylde en hel del i rummet rent visuelt. Det er der ikke som sådan noget i vejen med, men det er ikke alle, der er til store og visuelt tunge sofaer. Hvis du er en af de personer, der i stedet er på udkig efter en let sofa, så kan du med fordel tage et kig på vores Madrid-model.

Den har ben, hvilket betyder, at den bliver løftet op fra gulvet og dermed får luft hele vejen rundt om sig. Det gør den uden tvivl mere let at se på, og samtidig bliver den nemmere at placere i forskellige rum. Du er altså ikke helt så låst i forhold til indretningen, når du vælger sådan en model her.

En let sofa som Madrid-modellen passer ofte godt ind i hjem, der måske er knap så store. Det kunne eksempelvis være en lejlighed. Samtidig spiller de som regel godt sammen med anden let indretning, hvilket typisk vil sige lyse farver, borde uden for spinkle ben og lignende.

Men sådan en flot sofa kan naturligvis også spille sammen med andre indretningsstile. Den er i den grad alsidig på den front.

Slap af i en blød sofa

Ligesom med praktisk talt alt andet, kan der også være store forskelle i folks præferencer, når det kommer til en sofas hårdhed. Nogle vil gerne have en sofa, der er på grænsen til at være en sten, mens andre gerne vil synke så dybt ned, at de skal bruge hjælp for at komme op igen.

Det er naturligvis de ekstreme eksempler, men hvis du er typen, der gerne vil have en blød sofa, som man godt kan flade lidt ud i, så skal du tage et kig på vores Manhattan-model. Den er ikke bare blød; den ser også blød ud - især når du vælger den med et betræk af velour.

Den dybe og tykke sofa uden ben tager os tilbage til flyderlooket, og det er altså blandt andet det, der får den til at ligne en rigtig blød sofa - og den er da også blød. Måske ikke så blød, at du synker helt ned i den, men der er ingen tvivl om, at det er en sofa, hvor man kan bruge mange timer på at flade ud og se fjernsyn, hvis det er det, man vil.

Ligesom med New York-modellen, er Manhattan en modulsofa, så du selv kan sammensætte den, som du vil. Det giver masser af mulighed for at få den til at passe ind i lige præcis dit hjem. Sofaens størrelse og dens mulighed for chaiselong gør den i øvrigt også til et oplagt bud på en romantisk sofa. Her er rig mulighed for at ligge tæt, mens man ser en god film i fjernsynet.

Copenhagen er en klassisk sofa

Hvis du gerne vil have en tidløs og klassisk sofa, som du kan nyde de næste mange år, uden at bekymre dig for, om den går af mode eller ej, så kan du med fordel tage et kig på vores Copenhagen-model. Det er en klassisk lædersofa med ben og en række forskellige konstellationer.

Her kan du både få en helt almindelig 2- eller 3-personers sofa, eller du kan gå hele vejen med en stor hjørnesofa med nakkestøtte og hele molevitten. Mulighederne er mange, og du skal blot tage en beslutning omkring, hvordan din nye sofa skal se ud.

Det er en type af sofa, som du kan finde i mange danske hjem, og det er altså ikke uden grund. Den er stilren, matcher de fleste indretningsstile, og så er den i øvrigt også både komfortabel og holdbar. Det er altså i den grad et oplagt valg til dig, der er på udkig efter en klassisk sofa til stuen.

Smarte sofaer findes der også mange af – f.eks. Barcelona

Hvis du skal have en ny sofa, og den gerne må være smart, så vil vi gerne slå et slag for vores Barcelona-model. Den står på ben, og er faktisk også en let sofa, der ikke fylder så meget i rummet. Samtidig har den et meget moderne, men samtidig tidløst design, der gør den til det oplagte valg for dig, der ikke er på udkig efter en klassisk sofa, som den vi beskrev ovenfor.

Her får du muligheden for at vælge mellem flere forskellige materialer, farver og ikke mindst opbygninger, så din nye sofa både kan være stor og lille eller med chaiselong eller ej. Muligheden for at vælge et betræk lavet af fløjl er blandt andet det, der gør Barcelona til en af de rigtige smarte sofaer i vores sortiment.

Luksussofa med italienske aner

Den sidste sofa, som vi vil nævne her i artiklen, er det, vi nok ville betegne som en luksussofa. Det vælger vi at gøre, fordi det er en sofa, der har en vis status i rummet, og fordi det er en sofa, der kan bære at være et centralt element i indretningen.

Modellen hedder Roma, og den kan ligesom mange af vores øvrige lækre sofaer købes i flere forskellige varianter; både når det kommer til materiale, farve og ikke mindst opbygning. Den er relativ stor, og farverne kan godt være lidt vilde - og det er altså dét, der gør, at sofaen pludselig bliver en del af indretningen på den gode måde.

Samtidig gør det også, at man sagtens - hvis man har rummet til det - kunne placere to Roma-sofaer overfor hinanden midt i rummet uden andet. Er du på udkig efter en eller flere luksussofaer til dit hjem? Så dyk ned i vores sofaudvalg i dag.