Vigtig vedligehold af dit Sofa møbel

Vi benytter udelukkende meget slidstærke møbelstoffer og kraftigt kvalitetslædre, der samtidig også er meget nemme at vedligeholde. Der er dog nogle småting, som du bør gøre for at vedligeholde dit SOFA møbel og derved forlænge levetiden.

 Det vigtigste er jævnlig/ugentlig støvsugning!

Det er vigtigt, at du støvsuger dine møbler regelmæssigt og gerne en gang om ugen. Det fjerner støv og smuds, som ellers kan trænge ind i stoffet og sætte sig fast. Husk altid at bruge et blødt mundstykke på støvsugeren. Gnid ikke for hårdt på stoffet ved støvsugning eller pletrens, da dette kan fremprovokere ’peeling’ eller eventuel misfarvning.

Peeling af stoffet

Alle tekstiler afgiver fnuller på overfladen, også kaldet peeling. Det er ikke en fejl, men en naturlig egenskab ved materialet. Det meste af det fnuller, du eventuelt kan se, er fibre fra plaider og tøj eller overskudsfibre fra selve overfladen på møblet. Peeling kan give møbelstoffet et nusset udseende, ligesom fremmede fibre i andre farver (fra fx tøj og støv) kan blive viklet ind i stoffet og dermed fremhæve eventuel fnuller. Oplever du fnuller på møblet, anbefaler vi at du forsigtigt benytter en elektrisk fnugfjerner, som er en lille maskine netop til dette formål.

Når du tager dit nye stofmøbel i brug

Vi anbefaler, at du imprægnerer dit nye stofmøbel med en textilimprægnering for at give stoffet en beskyttende overflade.

Tekstil Imprægnering giver effektiv beskyttelse/imprægnering til møbler med stofbetræk og andre bolig tekstiler. Spray et jævnt lag på ny eller nyrenset overflade, så det bliver ”vådt”. Lad tørre i ca. 90 minutter ved 20 grader. Tekstilimprægneringen ændrer ikke ved stoffets udseende eller åndbarhed, men giver det en usynlig beskyttelse. For at kontrollere om behandlingen er tilstrækkelig, kan der – når imprægneringen er helt tør – testes med lidt vand. Hvis vandet ikke ”perler” på overfladen, bør behandlingen gentages

Når du får dit nye møbel leveret, så fremstår møblet forholdsvist stramt. Så snart møblet tages i brug, vil stoffet udvide sig en smule. Dette kan medvirke til at stoffet rynker lidt. Udvidelsen af stoffet vil hurtigt vise sig, naturligvis afhængig af hvor meget møblet bruges, men typisk indenfor en måneds tid, hvorefter det kun vil ske i mindre grad.

Sofaen eller møblet bør derfor jævnligt "stryges" med hånden, så overskudsstoffet fordeles på hynden/sædet. Det er derfor ikke en fejl i stoffet, men ganske naturligt med rynker.